Ayamonte

Var kan man äta och promenera i Ayamonte?


Det finns många platser i Ayamonte där det är ett sant nöje att äta. Bort från förpackad paella och en påse fryst potatis erbjuder restaurangerna och barerna i Ayamonte fräscha och hantverksmässiga rätter där typiska smaker från Huelva-kusten och den portugisiska Algarve blandas.

I Punta del Moral sticker det soppiga skaldjursriset, musslorna eller musslorna, de vita räkorna från Huelva och paprikaranden ut. Alla är typiska rätter för området.
Restauranger som Miguel Ángel, La Pamela, El Minutero eller Chiringuitos de Antonio är kända specialister.
För att äta gott på stranden i Punta del Moral är La Sonrisa Beach Club ett sant paradis där du kan äta typiska rätter från området, färsk fisk och några inte så typiska rätter för allas smak.

I denna del av stranden har vi nästan 5 km strandpromenad där du kan promenera och sporta löpning, cykling, rullskridskoåkning, ensam eller med familjen.

I Barriada de Canela är det ett mycket pittoreskt område där det finns ett mycket speciellt hörn där du kan äta utmärkta grytor, stekt eller grillad fisk, med fantastisk utsikt över floden.

Stekt Bläckfisk

I centrum av Ayamonte finns ett brett utbud av restauranger och barer där du kan prova olika tapas och rätter, bland vilka tonfisken med tomat, tonfisken med lök eller den berömda stekta bläckfisken sticker ut.
Vi kan också hitta i centrum av Ayamonte LPA TheCulinary, känd för sina mest utarbetade rätter och Delicatesse Merkajamon, som är ett bra ställe att köpa och smaka på charkuterier från Sierra de Huelva, konserverade produkter från Ayamontes fabriker och en omfattande meny med viner .

La Posada Convento Mercedario, är en av de dolda juvelerna i Ayamonte, som få människor känner till. Genom receptionen kan vi ta hissen till taket och smaka på en god cocktail med enastående utsikt över staden Ayamonte, floden Guadiana och den portugisiska Algarve.

Utsikt från La Posada Convento Mercedario


Sedan kan vi ta en bra promenad längs ”Ayamonte mira al rio” som går från hörnet av kajen till Calle de las Flores och passerar genom hela fiskehamnen. På denna turné kommer vi att kunna se en del av livet som Ayamontinos gör med havet på platser som kajen med fritidsbåtarna, färjans avgång till Portugal, den internationella bron, fiskmarknaden och en del av gamla stan i Ayamonte.

Plaza de la Laguna eller Paseo de La Ribera är en mötesplats för familjer och njutning för de små.

Slutligen rekommenderar vi en paus på Vinos & Vinilos som ligger i Baluarte i Iglesia de las Angustias, en charmig plats där du kan njuta av många kvällar med levande musik och ett brett utbud av utmärkta viner.

För mer information lämnar vi länken till Stadshuset där de publicerar stadens kulturaktiviteter:
https://ayamonte.es/category/noticias/cultura/



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *